Js Hammare Bygg och Måleri

J´s Hammare Bygg & Måleri ägs och drivs av mig, Jan Ohlson. Jag startade firman januari 2006. Innan dess arbetade jag många år inom golvvård, mestadels trägolv. Vi slipade och oljade, lutade, vaxade och lackade trägolv. Sedan starten har kundregistret blivit långt och uppdragen många, allt från totalrenoveringar av lägenheter/villor, målning, golvslipning, köksrenoveringar och badrum. Under 2006 blev jag och firman Våtrumsbehöriga enligt Byggkeramikrådet. Det händer mycket inom branschen och jag går fortlöpande kurser för att hålla mig informerad. För mig är underarbetet och tätskiktet lika viktigt som slutresultatet. Badrummet ska hålla många år framåt. Mitt stora intresse över byggnadsvård och traditionella renoveringsmetoder har ökat med åren. Målning med Linolja och Äggoljetempera är min stora passion. I mitt yrke som entreprenör lägger jag största vikt på att alla mina kunder ska vara nöjda med både mig och resultatet, men också känna sig trygga under arbetets gång. EN NÖJD KUND KOMMER TILLBAKA. Jag tycker ocså att det är roligt att få vara med från planeringsstadiet, bolla idéer med kunden, hjälpa till med rådgivning, materialval, färgval mm. Ser fram emot ett gott samarbete med nya kunder här på Bra Byggare. Väl mött Jan Ohlson

 

Referensjobb

Här kan du se tidigare jobb som Js Hammare Bygg och Måleri har utfört.

Referensjobb "Renovering lägenhet Åre" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Renovering lägenhet Åre

Denna lägenhet byggde vi om och målade. Golvet är massivt grangolv som lutades och sedan enbart behandlas med såpa. Bordet är platsbyggt.

Referensjobb "Torp från slutet av 1700-talet." utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Torp från slutet av 1700-talet.

Ett intressant erbjudande, Renovering av ett torp på Saltarö från senare delen av 1700 talet. Här är det målat med Faluröd.

Referensjobb "Målning med Linolja" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Målning med Linolja

Denna lägenhet renoverades från grunden. Golvet slipades och behandlades med pigmenterad golvolja. Bröstpanel och snickerier målades med Linolja. Tak är målad med Linolje emulsions färg. Tapet från Lim och Handtryck.

Referensjobb "Taklist" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Taklist

Uppsättning av taklist i trä, bestående av tre delar.

Referensjobb "Badrum" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Badrum

Detaljbild på ett renoverat badrum.

Referensjobb "Golvolja" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Golvolja

Här ser ni ett nyslipat gammalt Ekgolv med pågående inoljning.

Referensjobb "Badrum" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Badrum

Ett färdigrenoverat badrum som väntar på sin nöjda ägare.

Referensjobb "Badrum" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Badrum

Detta badrum renoverades för några år sedan.

Referensjobb "Utgrävning" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Utgrävning

Pågående renovering av ett torp från senare delen av 1700 talet. Man ser delar av tapet som är daterad till 1840 talet. Grunden bestod av mulbänkgrund som grävdes ut, för säkrad ventilation av grunden. Pärlspontpanelen var handhyvlad men tyvärr kraftigt mögelangripen.

Referensjobb "Trägolv" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Trägolv

Läggning av massivt trägolv av fura. Golvet ska i ett senare skede behandlas med såpa. Torpet är troligtvis från senare delen av 1700 talet. Inspektören Frasse ser något skeptisk ut. Arbetet sker i Torpet Saltarö.

Referensjobb "Garderoben" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Garderoben

Byggnation av förråd i Åre.

Referensjobb "Linolja" utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Linolja

Hall som målades om. Tak och väggar är målade med linoljeemulsions färg. Dörr och snickerier är målad med Linolja. Färgen är från Kulturhantverkarna.

Referensjobb "Handgjort slagbord. " utfört av Js Hammare Bygg och Måleri

Handgjort slagbord.

Skivor är av stavlimmad med animaliskt fisklim. Ihoppsat med träplugg. Ändats gångjärn är fastsatt med spårskruv. Är målad med Linolja från Kulturhantverkarna i engelsk röd.

Certifieringar & branschorganisationer

Kontakt

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...