GREGER STETZ ARKITEKTER

Hej och välkommen till GREGER STETZ ARKITEKTER Greger Stetz arkitektur ateljé i Stockholm, Sverige. Kontoret arbetar med flera sorts av projekt, alltifrån villor, flerbostadshus, offentliga byggnader nybyggnation, ombyggnad till restaurering och hus. E-mail info@gregerstetz.se Tel. (+46) 0733 769 976 Adress Ågesta Broväg 62 123 50 Stockholm Östergatan 16 211 25 Malmö

Referensjobb

Här kan du se tidigare jobb som GREGER STETZ ARKITEKTER har utfört.

Referensjobb "VIENNA HOUSE OF MUSIC" utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

VIENNA HOUSE OF MUSIC

-

Referensjobb "VIENNA HOUSE OF MUSIC" utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

VIENNA HOUSE OF MUSIC

-

Referensjobb "GÖTEBORG HANDELSHÖGSKOLAN" utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

GÖTEBORG HANDELSHÖGSKOLAN

-

Referensjobb "GÖTEBORG HANDELSHÖGSKOLAN" utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

GÖTEBORG HANDELSHÖGSKOLAN

-

Referensjobb "WARSAW SCHOOL OF MUSIC" utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

WARSAW SCHOOL OF MUSIC

-

Referensjobb "Ritningar på ett Attefallshus " utfört av GREGER STETZ ARKITEKTER

Ritningar på ett Attefallshus

Utlåtande från kund: "Jag blev rekommenderad att anlita Greger för ett arkitektuppdrag, att skapa ritningar på ett Attefallshus och en intilliggande Friggebod, förenade av trädäck på en sluttningstomt. Greger skötte också hela proceduren kring bygganmälan. Kommunikationen fungerade utmärkt och ritningarna var proffsigt utförda och överträffade mina förväntningar. Snyggare Attefallshus får man leta efter!"

Kundomdömen

Här kan du se de senaste omdömen för GREGER STETZ ARKITEKTER.

A

Ritningar på ett Attefallshus

Jag blev rekommenderad att anlita Greger för ett arkitektuppdrag, att skapa ritningar på ett Attefallshus och en intilliggande Friggebod, förenade av trädäck på en sluttningstomt. Greger skötte också hela proceduren kring bygganmälan. Kommunikationen fungerade utmärkt och ritningarna var proffsigt utförda och överträffade mina förväntningar. Snyggare Attefallshus får man leta efter!

– Angela (2019-05-22)

J

Utlåtande

Greger är mycket bra på att visualisera en idé och göra realistiska bilder som väl beskriver hur en byggnad skulle kunna se ut. Hans arkitektoniska uttryck präglas av saklighet och med stort intresse för teknik och "byggbarhet".

– Johan Arkitekt SARMSA (2018-08-23)

C

Juryns omdöme om förslaget Theseusskeppet

Examensarbete om Handelshögskolans tillbyggnad inklusive Haga station av Greger Stetz, KTH Förslagets primära syfte har varit att utforska hur karaktären i arkitekt Carl Nyréns lågbyggnad kan leva vidare i en ny byggnad. ”Är det möjligt att riva byggnaden och ha kvar byggnaden” är förslagsställarens filosofiska fråga som också gett upphov till förslagets motto Theseusskeppet. Juryn uppskattade såväl den tydliga avsikten som förslagets arkitektoniska svar på frågan. Målet att skapa en dialog mellan höghuset och nybyggnaden, mellan vertikalitet och horisontalitet, har kommit till uttryck i en elegant byggnad vars låga utsträckta former balanseras genom en betoning av skiftande uppåtsträvande element av glas och tegel. Trots det moderna anslaget finns tilltalande drag av klassisk arkitektur som för tankarna till grekiska eller romerska pelarhallar. Förslagets materialkoncept är kongenialt och faller utmärkt in i Vasastadens kulturmiljö. Byggnadsvolymerna är väl komponerade men alltför återhållsamma för att ge ett verksamt tillskott i stadsbilden. När juryn bedömde Theseusskeppet i förhållande till tävlingsuppgiften och programmets många krav och specifikationer var det dock uppenbart att förslaget inte höll måttet. Uppskattningsvis hälften av de efterfrågade ytorna och funktionerna saknades bland annat och därmed kunde förslagsställaren undvika de dominerande problem som deltagarna i tävlingen hade att tampas med. Även om juryn var införstådd med att ett examensarbete inte kunde motsvara ett tävlingsprojekt så menade man att det hade varit intressant att se hur förslagsställaren hade kunnat behålla förslagets syfte och arkitektoniska kvaliteter även med programmets större volymer. Kanske hade det måttfulla Theseusskeppet därigenom erhållit en kraftfullare gestalt som ännu bättre framhävde Handelshögskolans hörn och närvaro i stadsbilden. Juryn tackar för att ha fått ta del av examensarbetet och önskar arkitekten god framgång inom yrket.

– Christian F Arkitekturråd Akademiska Hus (2018-08-22)

Certifieringar & branschorganisationer

Kontakt

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...