Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag

Välkommen till Trädgård i Mälardalen - företaget som med lång erfarenhet av trädgårdens design och anläggning och skötsel skapar vi gröna rum för privat och offentlig miljö. Här kan du som företag eller privatperson få hjälp med det som behövs för att anlägga eller bevara en genomtänkt och hållbar utemiljö. Jag som leder arbetet i företaget heter Åsa Dahlberg och är examinerad trädgårdsmästare (Yrkeshögskola) och trädgårdsarkitekt. Min huvudsakliga verksamhet bygger på att ta fram underlag för anläggningsentreprenader i form av skisser, ritningar och arbetsbeskrivningar. Jag samarbetar med etablerade, lokala bygg-och anläggningsentreprenörer då jag fungerar som projektledare, om inte kunden själv har egna kontakter eller vill utföra arbetet i egen regi. När det gäller skötseluppdrag arbetar jag helst med större projekt, typ restaurering av igenvuxna trädgårdar eller känsliga och värdefulla kulturmiljöer. De uppdragen utför jag själv fysiskt, ibland med hjälp av inhyrd personal.

Referensjobb

Här kan du se tidigare jobb som Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag har utfört.

Referensjobb "Vilaträdgård - marksten" utfört av Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag

Vilaträdgård - marksten

Restaurering av gammal, uppvuxen trädgård i Oxelösund. Kunden ville ha en totalrenovering av trädgården som hon "tittat på i 49 år och var väldigt trött på" Fastigheten är ett så kallat Kedjehus, där trädgården på baksidan endast var åtkomlig via förrådsbyggnaden (eller via grannfastigheten) På baksidan växte 49-åriga, tallar, enar och andra buskar som fick forslat ut över grannens tomt. Därefter handgrävde jag bort stubbar och rötter, bar in 6 m3 ny jord via förrådet, terrasserade och planterade perenner, beskar ett sparat plommonträd och byggde en fin trapp av stenar som låg gömda i backen. Avslutade här med att plantera en avenbokhäck som insynsskydd och med att anlägga en ny gräsmatta. Framsidan blev en modern grusträdgård med strandtema med solitärgräs, lavendelrabatt, buxbomsklot och timjan av olika sorter. Jag anlade en stensatt gång upp till entrén och skapade en innergård som med sina milda mikroklimat hyser både aprikoser och vindruvor.

Referensjobb "Villa trädgård - strandtema" utfört av Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag

Villa trädgård - strandtema

Framsidan på trädgård i Oxelösund där solitärgräs och buxbom tillsammans med ett sparat prydnadsträd och rörgravsgrus i olika fraktioner ger ett naturligt och stilrent intryck. Kontrasterna mellan den strikta markstensgången och den synbart slumpmässiga placeringen av stenblock, pebbles och ärtsingel är behaglig för sinnet. Tillsammans med växterna blev resultatet över förväntan.

Referensjobb "Villaträdigt - lummigt och grönt" utfört av Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag

Villaträdigt - lummigt och grönt

Baksidan på Oxelösundsträdgården där maskiner inte kom in. Allt arbete utfört för hand av mig själv och en medhjälpare. Tanken är att baksidan ska ge skön avkoppling och inte upplevas som arbetskrävande. "Det får bli vad det blir, det som växer och trivs får vara kvar" är väl temat. Men grundstrukturen är viktig för att det ska bli möjligt och här är en brant delvis terrasserad med torvblock och en trapp blev byggd av sten som kom fram när vi grävde bort stubbar och rötter. Nyplanterade perenner, jordgubbar och smultron samsas om utrymmet. Tillsammans med lägre buskar och rosor funkar det, smultronen binder ihop torvblocken på ett fint och lite rufsigt sätt.

Referensjobb "Uteplats under äppelträd" utfört av Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag

Uteplats under äppelträd

Anläggning av stensatt uteplats under ett befintligt äppelträd som får vara en del av designen. Jag beskar trädkronan som bildar ett skuggande tak med plats för ljusslingor eller ljuslyktor.

Kundomdömen

Här kan du se de senaste omdömen för Trädgård i Mälardalen Kommanditbolag.

U

Trädgårdsarbete

Min mamma ville göra om i trädgården och vi hittade Åsa som ritade ett bra förslag på hur vi skulle kunna göra, som vi antog. På framsidan rev hon bort det gamla och anlade ett nytt ytskikt och planterade nya buskar samt en fin ringlande stengång. På baksidan har hon tagit bort äldre granar och planterat nya buskar, ny gräsmatta och en upphöjning på tomten. Allting har gjort med högt engagemang och Åsa är väldigt noggrann, duktig samt har en hög arbetskapacitet. Hon har även hjälpt med underhållsarbete efter det och jag kan varmt rekommendera Åsa och Trädgård i Mälardalen till andra.

– Ulf (2018-04-18)

Hantverkarens svar

Tack! Jag blir varm i hjärtat av de fina orden. Lite närmare beskrivning finns under referensfliken.

Kontakt

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...