Fönsterbyte – gör en fönsterrenovering

Att byta fönster är en vinst både från ett estetiskt perspektiv och ur energisynpunkt. Gamla, dragiga fönster är ofta riktiga energitjuvar och ett fönsterbyte betalar ofta av sig i sänkta uppvärmningskostnader ganska snabbt. Dessutom får fasaden ett riktigt lyft och du får vackra, funktionella fönster från insidan.

Exempel på fönsterbyte Exempel på fönsterbyte 2 Exempel på fönsterbyte 3

Läs på om vad fönsterbytet innebär och hitta bra hantverkare för byte av fönster i trä, PVC, aluminium och olika specialfönster.

Inspiration till nya fönster

Tvärsnitt av ett fönsterStår du i valet och kvalet om du ska byta fönster, vet du inte vilken typ som du ska välja eller vet du inte vad du kommer kunna spara med nya fönster? Läs våra artiklar om nya fönster och få lite hjälp på vägen. Kanske kommer de leda dig till en snygg, energismart lösning.

Välj rätt fönstertyp – trä, PVC eller aluminium?
Vad är u-värde och varför är det viktigt?
Vad kostar det att byta fönster?

Hitta hantverkare för fönsterbyte

Här kommer du lätt i kontakt med hantverkare som kan utföra ditt fönsterbyte. Fyll i en förfrågan och du får svar från upp till sex olika kvalitetssäkrade företag – i regel samma dag. Du väljer sedan vilket företag du vill gå vidare med och vilka som i slutändan byter dina fönster.

Pris för fönsterbyte

Priset för fönsterbyte beror i stor utsträckning på vilken fönstertyp du väljer. Du kan idag hitta bra fönster till billiga priser – speciellt om du väljer PVC. Men å andra sidan finns det mer exklusiva fönster och ska du ha speciallösningar som inte finns som standardfönster ökar priserna. Arbetskostnaderna behöver inte bli höga, speciellt då anslutande väggytor och liknande är intakta. Har du dragiga fönster idag kommer du kunna tjäna in kostnaderna på billigare uppvärmningskostnader. För att få en mer detaljerad bild av priserna, se vår prisgenomgång för fönsterbyte.

Hitta lokala hantverkare som byter fönster

De flesta snickare kan byta fönster, så för dig gäller det att hitta en som arbetar nära dig, är kvalitetssäkrad och erbjuder ett bra pris för arbetet. Allt det kan du göra här. Sök på fönsterrenovering där du bor och jämför offerterna. Här hittar du fönsterrenovering i Stockholm Stad, i Göteborg och Malmö. Men vi listar kvalitetssäkrade i hela landet, så sök firmor som byter fönster för att hitta rätt.