Hitta kvalitetssäkrade målare

Tapetsering och målning är ofta det billigaste sättet att göra om i hemmet. På ett enkelt sätt kan du få fräscha och stilrena rum utan att det krävs någon större renovering. Men för att få ett perfekt resultat krävs bra material och kunskap. Alla som har tapetserat själva vet att det kan vara knepigare och tar längre tid än vad man tror.

Klassiskt hus med målad fasad Tapetserad vägg i vardagsrum Tapetserad vägg i liggande, randig tapetbred

Enklast och snabbast är att anlita en kunnig målare – och det hittar du här hos oss. Fundera vilken typ av väggar du vill ha, i vilka rum du vill måla och i vilka du vill tapetsera, om du vill ha fondväggar etc. Beskriv sedan projektet så utförligt som möjligt och du får snabbt svar från kvalitetssäkrade målarfirmor.

Inspiration – tapetsera och måla

Grönmålad vägg under pågående arbeteKan du inte bestämma dig för vilken tapet du ska välja eller vilken färg du vill måla väggarna med? Här ska vi försöka ge inspiration och leda dig till de perfekta väggarna.

Välj rätt vit färg på väggarna
Trender inom tapeter
Förarbete innan målaren kommer

Att tänka på inför målning och tapetsering

Se till att du tar dig tid och är säker på vilka väggar du vill ha. Även om du bestämmer dig för vitt har du fortfarande en mängd varianter och nyanser att välja mellan och utbudet av tapeter är gigantiskt. Kontaktar du en målare genom BraByggare kommer du i kontakt med proffs som kan hjälpa dig med att göra rätt val. Här är även en inspirationsartikel om hur man renoverar upp en sliten lägenhet till en drömlägenhet.

Pris för målning och tapetsering

Att måla eller taspetsera är ofta en prisvärd investering sett till vad du får ut av jobbet. Utan att behöva betala allt för mycket får du nya, fräscha rum. Arbetskostnad för att måla eller tapetsera ett vanligt rum är i regel mellan 2 000 och 4 000 kronor. Sedan får du lägga till lite extra om det finns mycket snickerier, om du vill måla om taket etc. Därtill kommer materialkostnader för färg och tapeter, som finns i många olika prisklasser. För mer information, läs vår genomgång av pris för målning och tapetsering.

Hitta målare där du bor

Vi listar kvalitetssäkrade målare i hela Sverige, så var du än bor ska du kunna få offerter från flera firmor och välja den som passar bäst för dig och uppfyller dina krav. Här hittar du målare i Stockholms Stad, målare i Göteborg och målare i Malmö. Men som sagt, här kan du söka målare i hela landet.