Platsbyggd inredning – gediget snickeri

Det går att köpa de flesta möbler till billiga priser. Åker du till IKEA eller liknande kan du handla en bokhylla, garderob, ja, till och med en hel köksinredning, och sedan åka hem och börja skruva ihop och sätta upp. Men du får en standardlösning. Inte något som är perfekt anpassad för ditt hem.

Vill du ha något unikt och något som är exakt som du vill ha det kan det vara intressant att fundera på plattsbyggd inredning. Anlitar du en kunnig snickare kommer du få ett gediget arbete, unikt för din bostad och något du kommer trivas med i lång tid framöver.

Platsbyggd bokhylla

Inget slår en specialbyggd bokhylla. Istället för att du har en bokhylla i rummet får du en bokhylla som är en integrerad del av bostaden. Utifrån vad du har för stil på bostaden får du en bokhylla som smälter in perfekt. Välj storlek, djup, färg, hur du vill ha hyllor och luckor placerade etc.

Du kan få den exakt som du vill. Kanske vill du ha en bokhylla som går runt dörrposten? Är inte det allas dröm?

Gedigna garderober

Garderober är ofta ett nödvändigt ont. Du köper fristående garderober helt enkelt för att du måste förvara kläderna någonstans. Med platsbyggda bokhyllor däremot får du en helhetslösning som inte stör. Det kan till och med bli ett smycke.

Möjligheterna är stora. Du kan ha en garderob som täcker hela väggen, en garderob mot ett snedtak, en garderom som också fungerar som avgränsande vägg, eller kanske klädentusiastens favorit, en garderob som du kan gå in i. Vad du än väljer ger platsbyggda garderober dig helt andra möjligheter och gör en trist möbel till något roligt.

Andra möbler och inredning

Men det mesta går ju såklart att göra i permanenta, platsbyggda lösningar. Du kan låta tillverka ett rejält barskåp, ett snyggt sideboard, en klassisk hatthylla, en specialgjord trappa. Du kan göra det mesta i bostaden som platsbyggt helt enkelt.

Så när du funderar på att renovera bostaden eller bara byta möbler, ha detta som ett alternativ. Det är klart att det kostar lite mer än de billigaste, färdiga möblerna. Men handen på hjärtat, du kommer väl byta ut dem snart ändå? Varför inte satsa på något som kommer bestå.

Se till att ta in offerter från duktiga snickare så kommer du få prisförslag.