Råd och tips! Badrum

Ett nytt och fräscht badrum är en av de saker som står högt upp på våra önskelistor när det kommer till att renovera eller bygga om hemma och en av de vanligaste frågorna vi får är hur mycket en fullständig badrumsrenovering kan komma att kosta. Det varierar enormt mycket. Dels beroende på vilka materialval du gjort och vilka inredningsdetaljer du vill ha. Det finns exklusiva leverantörer med ett mer påkostat sortiment men också mindre kostsam inredning på exempelvis Ikea och till och med ännu billigare om du jagar rabatter eller kikar runt på andrahandsmarknaden.

Renovera badrum – planering är A och O

Kanske fantiserar du om golvvärme, ångbastu eller rent av ett eget spa. Ingenting är omöjligt. Men det är få som har råd med precis allt, utan begränsningar. Så att göra en budget är viktigt för att se vilka kostnader som ska prioriteras. Och du, glöm inte att det går att hitta många roliga och spännande produkter till rimliga priser.

Lägg upp en budget

Det kostar att renovera badrum och dessutom blir det ofta dyrare än vad som var tänkt från början. De stora kostnaderna som kakel och klinker tillsammans med många små utgifter som till exempel blandare, spegel, vattenlås och krokar får lätt tusenlapparna att sticka iväg. Så tänk på att alltid ha en buffert när du lägger din badrumsbudget. Att slippa obehagliga överraskningar är skönt.

Dokumentera allt

Oavsett vem du väljer som utför din badrumsrenovering är det viktigt att dokumentera allt. Hur det har gått till, vilka material som använts, komplettera gärna med foton och kom i håg att spara alla kvitton. Detta kan ha betydelse om du ska byta försäkringsbolag eller sälja din bostad. Många försäkringsbolag ersätter bara skador i ett badrum där jobbet är utfört av en auktoriserad fackman.

Välj hantverkare

Misstag och byggfel kan bli dyra när man bygger och renoverar så det är viktigt att följa de regler som gäller. Alla elarbeten i våtrum måste till exempel alltid utföras av en behörig elektriker och det finns många tillfällen då det faktiskt lönar sig att anlita en auktoriserad fackman. Så för att undvika oväntade kallduschar är det tryggast att välja en certifierad hantverkare som då står för att arbetet blir korrekt utfört.

Hantverkarens arbetskostnad

Begär alltid in flera kostnadsförslag och offerter då arbetskostnaden för en badrumsrenovering  kan skilja sig markant, beroende på typ av arbete som ska utföras, var i landet du befinner dig och den enskilde entreprenörens prissättning. Så ta alltid in flera prisförslag och offerter för att hitta den bästa lösningen och priset för dig. Och glöm inte rot-avdraget. En väldigt bra anledning till att faktiskt anlita ett byggproffs.

Kakel och klinker

Rörmokare

Hitta hantverkare för din badrumsrenovering här

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...