Elektriker

Råd och tips! Elektriker

Lampor och ljus livar upp fint i alla hem. Både inomhus och utomhus. Men det finns också risker om inte installationen blir korrekt utförd. Elchocker och bränder kan i värsta fall bli konsekvenserna om din belysning inte är säker.

Välj din elektriker med omsorg

En av de vanligaste tjänsterna vi köper idag är just av en elektriker. Det är ytterst sällan det går att göra en renovering eller ombyggnad utan att en elektriker måste blandas in. Men du ska välja med omsorg och vårt bästa råd är att alltid anlita en certifierad yrkesman. Det kanske kostar en slant men är värt varenda krona om olyckan är framme och något händer.

Anlita alltid en behörig elektriker

Ett företag som ska utföra elinstallationer måste ha en behörighet som utfärdats av Elsäkerhetsverket. Så var noggrann i ditt val och försäkra dig om att den du tänker anlita är auktoriserad. Be om referenser och läs kundomdömen och var ute i god tid. Duktiga elektriker är ofta uppbokade. Att det dessutom råder brist på dom gör inte saken lättare.

Läs mer på Elsäkerhetsverket

Jämför och skriv avtal

Försök också att kontakta flera olika elföretag så att du kan jämföra priser. När du sedan valt din elektriker och du kanske har fått ett prisförslag, skriv ett avtal ändå. För avtal är viktigt.

Ladda ner avtalsmallar

Råd och tips när du ska anlita hantverkare

Hitta kvalitetssäkrade elektriker här

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...