Råd och tips! Innan målaren kommer

Oavsett om du ska måla eller tapetsera en vägg så krävs det förarbete. Det är nämligen det som i slutändan avgör det slutliga resultatet. Tyvärr är det här något som många fuskar med och något ånga tror bara är ett nödvändigt ont som man bara kan skynda på innan man kan sätta igång med det riktiga arbete, det vill säga målningen eller tapetseringen.

Bristande kunskap och tålamod

Det är grundarbetet som ofta skiljer proffsen från oss vanliga människor. Vi fuskar med både rengöring, spackling, skydd av golv och slipning och det ger oss i slutändan ett dåligt resultat. Det här beror självklart inte på en medveten strategi utan handlar till största del om bristande kunskap och tålamod. Men det är även ett vanligt sätt att försöka spara in pengar på, att utföra förarbetet på egen hand, och endast lämna över målningen och tapetseringen till målaren. Här kan det verkligen vara värt att tänka om, för deet är i de flesta fall betydligt bättre att låta målerifirman ombesörja allting.

Vad kostar förarbetet då?

Det tillkommer naturligtvis en extra summa om du väljer att anlita målaren för att göra hela jobbet, från start till mål. Men det är en kostnad som i de flesta fall är värd sitt pris för det är ingen roligt att ha försökt själv med konsekvensen av ett dåligt slutresultat där du bara ha dig själv och din snålhet att skylla på.

Anlitar du en målerifirma är det vanligast att de bakar in kostnaden för förarbetet i den totala kostnader och självklart får du, om du önskar och uppfyller kraven, använda dig av ROT-avdraget. Det behöver alltså inte vara så dyrt att även inkludera förarbetet i renoveringskostnaden utan det många gånger snarare precis  tvärtom. Det kan ses lite som en investering och det är sällan något du behöver ångra.

Glöm inte golvet

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...