Råd och tips! Kök

Ett nytt kök är något många av oss drömmer om och gärna prioriterar vid en renovering men att säga vad en köksrenovering kan kosta är nästan omöjligt.

Du måste helt enkelt sätta en budget och därefter börja köksplanera och köksprioritera.

Budget eller lyx

Bestäm dig för vad som är viktigast för dig. Vill du ha en helt ny funktion i köket? Ja, då kanske du inte behöver riva ut hela köket och sätta in sprillans nya köksstommar utan det räcker med att bara byta köksluckor och sätta in nya lådsystem i de redan befintliga stommarna. För det är verkligen ett superbra och enkelt sätt att få en bättre funktion i köket, att ersätta gamla köksskåp med lådor. För det är en sån där sak som många glömmer och inte tänker på, att stommarna i ett kök oftast håller minst dubbelt så länge som både luckor och lådor. Där finns det verkligen utrymme för besparingar.

Är du nöjd med funktionen men inte med färgen så kan du alltid lämna in luckorna för omlackering. Kostnaden för det brukar ligga någonstans från ett par hundralappar per lucka.

Glöm inte detaljerna

Andra enkla sätt att fräscha upp sitt kök med är de små men ack så viktiga detaljerna som oftast blir pricken över i:et. Att byta beslag eller bänkskiva och skapa lite mysigare belysning genom att installera nya lampor ovanför diskbänken kan göra underverk för ett kök.

Sen är det så klart så, att ibland krävs det en totalrenovering av ett gammalt och slitet kök och inget annat val finns än att riva ut precis allt. Då kan det vara riktigt skönt att anlita ett byggproffs och snickarhjälp med både planering av det nya köket och med bygget. Dessutom är det rätt skönt att slippa byggdamm och renoveringskaos.

Läs även

Kakel och klinker

Målning och tapetsering

Glöm inte golvet

Elektriker

Rörmokare

Ventilation

Hitta hantverkare till din köksrenovering här

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...