Råd och tips! Målning och tapetsering

Att det är grundarbetet som är A och O när du ska måla eller tapetsera om hemma, det vet du nog redan, men det är faktiskt avgörande för att få ett fint slutresultat. Något som tåls att upprepas då vi vet hur tålamodet kan tryta rejält när man står där och river ner lager efter lager med gamla tapeter.

Att välja färg

Vilken färg eller tapet väggarna ska ha är så klart svårt att råda om. Alla har vi våra favoritfärger och mönster. Men en grundregel att utgå från är ändå att mörka färger gör oftast att ett rum upplevs som mindre och ljusa färger skapar en större rumskänsla. Även fönstrens placering spelar roll eftersom ljusinsläppet anger hur rummet uppfattas.

Passa också på att måla om taket, lister och dörrfoder i samma veva, det blir alltid snyggt och syns mycket mer än vad man tror.  Skillnaden blir faktiskt enorm. Om du är modig så kanske du vågar måla listerna i någon annan kulör än från den vita skalan, som otvivelaktigt är vanligast. Kanske en grå nyans eller varför inte blått.

Men är du osäker på vilken färg du ska välja så köp provburkar med olika kulörer och testmåla mindre ytor innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Provburkar finns på de flesta färghandlar för en billig peng.

Anlita ett proffs

För dig som inte känner dig manad att ge dig på din renovering på egen hand är det tur att alternativet att anlita en professionell målare finns. Dessutom är en duktig målare också toppen att rådfråga om allt från material, färger och tapeter. Att det sen är väldigt skönt att slippa både slipdamm och renoveringskaos är inte bara underbart utan också en extra bonus.

Hitta kvalitetssäkrad målare här

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...