Råd och tips! Markarbeten

Dränering ska tas på allvar

En viktig del när du ska göra ett nybygge eller en omdränering av befintlig husgrund är att det ska tas på största allvar. Här finns det inga utrymmen för slarv eller misstag för ett dåligt utfört markarbete kan visa sig bli mycket kostsamt om det inte utförs på ett professionellt och korrekt sätt.

För att förhindra dessa eventuella framtida fuktproblem måste du ta med flera saker i din beräkning. Hur marken lutar. Vilken jordtyp som finns omkring byggnaden. Hur djupt det ska grävas. Detta är saker som bestämmer hur dräneringen görs på bästa sätt kring just ditt hus.

Anlita fackman

För de flesta är det bäst och vanligast att anlita ett företag som är specialiserade på markarbeten och dränering. Det är det absolut bästa alternativet, då vet du att du får ett fackmannamässigt utfört arbete. En professionell firma vet bäst hur vatten ska ledas, vilka bestämmelser som gäller och utför sedan jobbet enligt förutsättningarna.

Alla former av markarbeten

Oavsett vad det är du vill ha för markarbete utfört; dränering, stensättning, anläggning av gräsmattor eller grusgångar, ny uteplats, trädgård eller en garageuppfart så börjar allt med ytan. För det är där din planering startar.

Mät upp ytan innan du börjar räkna på kostnader och tar in offerter från olika företag. Tänk också på att val av material, förutsättningar och eventuellt storleken på huset spelar roll när det kommer till var slutpriset kan hamna.

Trädgårdsinspiration

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...