Råd och tips! Takläggning

När det är dags att byta tak, ja då finns det några saker du behöver tänka lite extra på.

Förtroende är viktigt

Du gör dig själv en stor tjänst om du lägger lite tid och energi på att hitta rätt takläggare. Att kontrollera att företaget är seriöst att ha att göra med. Försäkra dig om att takläggaren har f-skatt, är momsberättigad och sist men inte minst att det finns en giltig ansvarsförsäkring. Så fokusera inte bara på priset, den personliga kontakten är minst lika betydelsefull. Läs kundomdömen och eventuella rekommendationer och var absolut inte rädd för att be om referenser. Det är tryggt att känna förtroende för sin takläggare.

Råd och tips när du ska anlita hantverkare

Olika faktorer kan påverka priset

Geografi kan spela roll när det kommer till vad en takrenovering kan kosta. Det är till exempel ofta dyrare att anlita en takläggare i eller i närheten av en storstad än på en liten ort. Även omfattningen på takprojektet och hur förutsättningarna ser ut är två avgörande faktorer. Så ta kontakt med flera olika företag och begär in flera offerter. Ställ många frågor till de olika takläggarna. För det finns inga dumma frågor, bara dumma svar.

Skriv ett tydligt avtal

När allt känns rätt och du har hittat din takläggare så finns det ytterligare en viktig sak att komma ihåg. Att skriva ett avtal. I avtalet ska det tydligt framgå vilket arbete som ska utföras, vad som ingår och inte ingår, hur lång tid det ska ta och självklart vad det kommer att kosta. Glöm inte att skriva in i kontraktet vad som händer om det skulle uppstå några problem under arbetets gång. Du bör också komma ihåg att takläggning berättigar till ROT-avdrag och det ska också stå i det slutgiltiga kontraktet.

Ladda ner avtalsmallar

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...