Råd och tips! Kakel och klinker

Variationen är oändlig när det kommer till vad ett nytt kakel eller klinkergolv kan kosta. Vilket material du väljer är så klart i första hand av betydelse men sedan är antalet kvadratmeter självklart avgörande. Det är ju ofta stor skillnad i yta på ett vanligt badrum i standardstorlek och ett stort bondkök eller tvättstuga.

Standard eller exklusiv

Ett enkelt standardkakel kan du ofta hitta både i butik och webb till bra priser, från nån hundralapp per kvadratmeter och uppåt. Medans de exklusivare sorterna kan kosta betydligt mer än så. Ett bra tips är att hålla utkik efter kampanjpriser. Men generellt kan man ändå säga att mindre plattstorlekar oftast är mer kostsamma, både vad gäller i inköp men också i arbetskostnad.

Så arbetskostnaden är svår att beräkna baserat endast på antal kvadratmeter. Fler saker inverkar på priset. Det skiljer sig beroende på om det är en vanlig rumsyta eller ett våtrum som ska plattsättas. Om värmegolv ska läggas in samtidigt tillkommer ytterligare kostnader och material beroende på om det är el- eller vattenburen värme.

Mer om golv

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...