Råd och tips! Ventilation

Med en bra ventilation förhindrar man uppkomst av mögel och rötskador samt avlägsnar lukt, matos och skadliga gaser. Om fukten inte ventileras bort bildas kondens som först visar sig på de kalla ytorna, som till exempel fönster och kallvattenledningar. Är det riktigt illa kan kondensen även dyka upp på både väggar och möbler.

Renare och friskare luft

Med en tillräcklig och ständig luftväxling hemma så kan familjens alla medlemmar andas in en renare och friskare luft. Luft som framförallt bidrar till en bättre hälsa, för alla. Särskilt små barn är mer känsliga för dålig luft och mögel än vad vuxna är. Därför löper de större risk att utveckla allergier på grund av just dålig lukt och mögel som kan finnas i våra hus. Så ur hälsosynpunkt är det extra viktigt att ventilationen i våra sovrum är tillräcklig.

En hög luftfuktighet under lång tid hemma kan faktiskt skapa mögel på både ytor och inredning. Men även fönster och konstruktioner kan få både ytliga och inre skador av mögel och röta. Därför är det viktigt att ha ett väl fungerande luftsystem hemma och också kontrollera ventilationen regelbundet.

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...