Budgetråd: Renovering/nyinredning

Kostnaden vid en totalrenovering invändigt eller vid nyinredning(golv, väggar, tak, eventuellt utbyte av kök och bad, omdragning av el m.m.) kan variera mycket beroende på typ av hus, åtgärd, vilken yta som omfattas samt valda ytmaterial. Antalet kvadratmeter yta som omfattas av renoveringen är viktigt att beräkna för att kostnaden skall kunna uppskattas.

Kostnaden per kvadratmeter för totalrenovering/nyinredning kan vara mellan 2 000 och 10 000 där den lägre delen av intervallet avser ytor utan kök- och våtrum med standardmaterial och den övre delen av intervallet avser ytor med betydande andel kök- och våtrum samt med exklusivare materialval.

För att få en bättre uppfattning om kostnaden för en totalrenovering av din fastighet kan det vara nödvändigt att ta fram ett bra upphandlingsunderlag kring vilka åtgärder som planeras samt valda ytmaterial och lösningar och ta kontakt med byggare som kan vara aktuella för att genomföra arbetet. Skall du upphandla själv så kan du läsa mer om råd kring det under menyn Upphandla hantverkare.

Behöver du en bra hantverkare? Skapa din förfrågan här!

Tillbaka till föregående sida