Tilläggsisolering

I många äldre hus finns det ofta behov av båda ny isolering och av tilläggsisolering. Detta är viktigt för att husets värme gärna söker sig ut genom öppningar som finns i både fönster, dörrar och diverse ventiler. Men det slutar inte där. Energin sipprar även ut genom dåligt isolerade väggar, golv och tak som alla är energitjuvar värda att kolla upp.

Genom att tilläggsisolera kan du med andra ord spara en hel del energi. Samtidigt får du också  ett behagligare klimat inne genom årets olika årstider.

 

När och var behövs tilläggsisoleringar?

Har du ett hus som är byggt tidigt 00-tal kan du behöva se över isoleringen och eventuellt påbörja ett tilläggsisoleringsprojekt då kraven idag är högre än var det var tidigare. Bor du i ett nyare hus behöver du allt som oftast inte oroa dig för att behöva tilläggsisolera.

Äldre hus från 1950-tal och framåt kräver nästan alltid en översyn och tilläggsisolering på alla områden. Trots att isolering blev vanligare efter 50-talet är nästan all undermålig och håller inte i närheten den standard som är idag.

 

Tilläggsisolering och ventilation

Värt att tänka på när du ska börja med tilläggsisolering är att ventilationssystemen skiljer sig idag jämfört med äldre hus. Detta är väldigt viktigt att se över då det kan uppstå fuktskador på huset om du isolerar utan att planera utifrån det ventilationssystem som huset har. Tänk därför på att först och främst se över ditt nuvarande ventilationssystem.

 

Ta hjälp av hantverkare

Är det aktuellt att se över era isoleringsvärden och eventuellt påbörja projektet med tilläggsisolering? Hitta och jämför hantverkare och offerter enkelt här.