Köksrenovering

Vad kostar en köksrenovering

Innan du sätter igång med en köksrenovering kan det vara bra att ta reda på vad det kostar att renovera ett kök. Varje köksrenovering är såklart unik, därför kan det vara svårt att säga ett exakt pris. Men det är några viktiga faktorer som påverkar kostnaden. Har du koll på dem kommer du lättare få en uppfattning om priset på just din renovering.

 

Vad påverkar priset?

  • Kökets storlek. Ett större kök kommer kräva mer av allt – stommar, luckor, beslag, bänkskiva, arbetstimmar – ja, du förstår.
  • Materialval. Valet av köksleverantör kan ha mycket stor påverkan på priset. Även vitvaror och bänkskiva kan få priset att dra iväg. Väljer du dyrare vitvaror kan du exempelvis kompensera det med att köpa billigare stommar och luckor.
  • Planlösningen. Om du vill flytta diskho eller spis krävs nya el- och rördragningar. Det betyder att du behöver anlita elektriker och rörmokare och det blir genast en större kostnad.

 

Ta in gratis offerter och jämför

Det bästa sättet att få en korrekt prisbild är att ta in offerter från flera olika företag som jobbar med att renovera kök. Du kan ta hjälp av BraByggare för att hitta hantverkare till köksrenoveringen. BraByggare är en del av Villaägarna och Beijer Byggmaterial och här kan du enkelt och tryggt få offerter från kontrollerade företag. Lägg bara upp ditt uppdrag och invänta svar från upp till 6 st hantverkare.

 

 

Glöm inte ROT-avdraget

När du anlitar en hantverkare för din köksrenovering kan du använda ROT-avdraget. Det betyder att du kan göra avdrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år. Läs mer om ROT-avdraget.