Så väljer du hantverkare

Med BraByggare är det enkelt att välja rätt hantverkare. Ett första steg är att skicka in din offertförfrågan på BraByggare.se  Men efter det då? Så här går du till väga, steg för steg.

1. Du kan få svar av max 6 företag

Så fort ett företag är intresserad får du mail från oss. Det är också vanligt att hantverkaren ringer eller mailar till dig direkt. Självklart är alla företag som kan kontakta dig kontrollerade av oss så att du kan känna dig trygg.

2. Jämför och utvärdera

När du fått svar är det dags att börja jämföra! Ta en titt på företagens profilsidor för att se referensbilder och kundomdömen. För vissa typer av jobb kan ett platsbesök vara nödvändigt, medan andra går lika bra att ta över telefon eller videosamtal. 

När du jämför offerterna är det viktigt kontrollera att priset är inklusive moms och att offerten innehåller allt som ska göras. Du kan läsa mer om  hur du bedömer hantverkarens offerter hos Villaägarna.

Välj sen det företag som du vill ska göra ditt uppdrag. När du valt är det alltid uppskattat att du tackar nej  till de övriga hantverkarna

3. Skriv avtal

När du valt hantverkare är det dags att skriva avtal. Att ha ett avtal att hålla sig i är en trygghet och ökar möjligheten till ett smidigt samarbete och ett bra slutresultat.  I avtalet skriver ni upp vad som ska göras, till vilket pris och när.  Till din hjälp finns våra avtalsmallar.

4. Få jobbet gjort!

Valet är gjort, avtalet är på plats, nu är det bara låta proffsen jobba! Glöm inte att lämna ett omdöme när allt är klart. Med ditt omdöme hjälper du andra att välja rätt.