Så väljer du hantverkare

Med BraByggare är det enkelt att välja rätt hantverkare. Ett första steg är att skicka in en offertförfrågan på BraByggare.seMen efter det då? Så här går du till väga, steg för steg.

 

1. Få svar av hantverkare

Så fort ett företag är intresserad av din förfrågan på BraByggare.se får du ett mail från oss. Det är också vanligt att hantverkaren ringer eller mailar till dig direkt. Självklart är alla företag som kan kontakta dig kontrollerade av oss så att du kan känna dig trygg.

 

2. Jämför och utvärdera

När du fått svar är det dags att börja jämföra! Ta en titt på företagens profilsidor för att se referensbilder och kundomdömen. För vissa typer av jobb kan ett platsbesök vara nödvändigt, medan andra går lika bra att ta över telefon eller videosamtal. 

När du jämför offerter är det viktigt kontrollera att priset är inklusive moms och att offerten innehåller allt som ska göras. Du kan läsa mer om  hur du bedömer hantverkarens offerter hos Villaägarna.

 

3. Fundera på din renoveringsbudget

Att renovera villan eller lägenheten kan vara ett bra sätt att investera i bostaden. Ett av de viktigaste besluten du behöver ta innan byggprojektet drar igång är hur du ska betala för renoveringen.

Eftersom renoveringar ofta är större projekt som kostar en del är det vanligt att ansöka om lån för att finansiera renoveringen. Oavsett vilka renoveringsplaner du har är ett privatlån ett alternativ. Med Coop Privatlån kan du låna mellan 15 000 och 500 000 kr till renoveringen.

Läs mer och ansök
.

 

4. Välj och skriv avtal

Välj det företag som du vill ska utföra jobbet. Efter att du valt är det alltid uppskattat att du tackar nej  till de övriga hantverkarna.

När du valt är det dags att skriva ett avtal med byggföretaget du valt. Att ha ett skriftligt avtal att hålla sig i är en trygghet och ökar möjligheten till ett smidigt samarbete och ett bra slutresultat.  I avtalet skriver ni upp vad som ska göras, till vilket pris och när.  Till din hjälp finns våra avtalsmallar.

 

5. Få jobbet gjort!

Valet är gjort, avtalet är på plats, nu är det bara låta proffsen jobba! Glöm inte att lämna ett omdöme när allt är klart. Med ditt omdöme hjälper du andra att välja rätt.