Golvslipning

Vad kostar golvslipning

Genom att slipa golvet får bostaden ett riktigt lyft utan att du behöver riva ut och lägga in ett nytt golv. Golvslipning är dessutom ofta billigare än att lägga nytt golv. Priset för att slipa golv beror bland annat på vilket träslag golvet har, hur det befintliga skicket är samt vilket träslag golvet har. Eftersom det finns så många olika typer av träslag och behandlingar är det svårt att säga ett generellt pris.

 

Vad påverkar kostnaden vid golvslipning?

  • Hur stor yta som ska slipas.
  • Vilken ytbehandling du väljer.
  • Vilket träslag golvet har. Vissa tar längre tid än andra.
  • Om golvet har större skador som behöver repareras. Mindre skador så som repor och hack försvinner oftast i samband med slipningen.

 

Ta in gratis offerter och jämför

Det bästa sättet att få en prisbild är att ta in offerter från företag som jobbar med att slipa och behandla golv. BraByggare.se är en matchningstjänst som är en del av Villaägarnas Riksförbund och Beijer Byggmaterial. Här kan du tryggt och enkelt samla in och jämföra offerter från kontrollerade företag.

 
 

 

Glöm inte ROT-avdraget

När du anlitar en hantverkare för att slipa och eller behandla golvet får du använda ROT-avdraget. Det betyder att du kan göra avdrag på 30% av arbetskostnaden. Läs mer om ROT-avdraget.