När du ska anlita en hantverkare för att få en tjänst utförd så skyddas du av konsumenttjänstlagen. Trots den lagen är det viktigt att du kontrollerar entreprenören innan projektet påbörjas. Det är viktigt att du känner dig trygg med att entreprenören är en seriös företagare, är kreditvärdig, inte finns på Råd& Röns svarta lista och har den kunskap, de certifikat och medlemskap som krävs för projektet. BraByggare underlättar ditt arbete genom att kontrollera alla våra medlemmar, så att du alltid kan känna dig helt trygg. Dessutom är tjänsten kostnadsfri för beställare.

Kvalitetssäkringen måste vara godkänd för att bli medlem i BraByggare

Vi kvalitetssäkrar alla våra anslutna medlemsföretag och är ledande i branschen inom kvalitetskontroll. Vi kontrollerar följande kontinuerligt:

  • Att företaget är registrerat för moms, F-skatt och har ett giltigt organisationsnummer
  • Att företaget är kreditvärdigt och ekonomiskt stabilt
  • Att företaget inte finns på Råd & Röns svarta lista eller har stora kvalitetsproblem
  • Att företaget innehar uppgivna certifieringar (BKR, EIO, Säker vatten m.m.)

Kvalitetssäkrade hantverkare

Tillsammans med Villaägarna Riksförbund har BraByggare skapat en unik kvalitetsmärkning av hantverkare för att säkerställa att entreprenören uppfyller de krav Villaägare ska kunna ställa på ett byggföretag – tillsammans har vi skapat: Godkänd av Villaägarna.

Godkänd av Villaägarna

För att erhålla kvalitetscertifikatet “Godkänd av Villaägarna” så krävs att entreprenören utöver BraByggares ordinarie kvalitetssäkring även har:

  • Giltig ansvarsförsäkring inrapporterad till BraByggare
  • Ett snittomdöme på BraByggare-projekt över betyget 3.

Klarar en BraByggare-medlem kraven så visas “Godkänd av Villaägarna” på entreprenörens profilsida och på egen hemsida via länk. Har företaget även uppnått våra krav under 12 månader finns möjlighet att få ha “Godkänd av Villaägarna”-dekaler på entreprenörens bilar.

 

Behöver du hjälp med ditt byggprojektprojekt?