Kvalitetssäkrade hantverkare

Vi kvalitetssäkrar alla våra medlemsföretag och kontrollerar bland annat kreditvärdighet, certifieringar och försäkringar.

När du ska anlita en hantverkare för att få en tjänst utförd skyddas du av konsumenttjänstlagen. Trots den lagen är det viktigt att du kontrollerar entreprenören innan projektet påbörjas. Det är viktigt att du känner dig trygg med att entreprenören är en seriös företagare, är kreditvärdig, och har den kunskap, de certifikat och medlemskap som krävs för projektet. BraByggare underlättar ditt arbete genom att löpande kontrollera alla våra medlemmar.

Vår kvalitetssäkring

Vi kontrollerar alla våra anslutna medlemsföretag och är ledande i branschen med vår kvalitetskontroll. Det här kontrollerar vi innan en byggentreprenör beviljas medlemskap och sedan löpande under tiden de är medlemmar hos BraByggare:

  • Företagsuppgifter – Att företaget är registrerat för moms, F-skatt och har ett giltigt organisationsnummer
  • Kreditvärdighet – Att företaget är kreditvärdigt och ekonomiskt stabilt. Vid ekonomiska problem stängs medlemskapet av.
  • Svartlistning – Att företaget inte finns på Råd & Röns svarta lista eller har stora kvalitetsproblem.
  • Certifieringar – Att företaget innehar uppgivna certifieringar. Vi kontrollerar detta med organisationen som ger ut certifikatet. Läs mer här om certifieringar som vi kontrollerar

 

Godkänd av Villaägarna

Tillsammans med vår delägare Villaägarna Riksförbund har BraByggare skapat en unik kvalitetsmärkning för att säkerställa att entreprenören uppfyller de krav Villaägare ska kunna ställa på ett byggföretag – tillsammans har vi skapat Godkänd av Villaägarna.

För att erhålla kvalitetscertifikatet krävs att entreprenören utöver BraByggares ordinarie kvalitetssäkring även har:

  • Giltig ansvarsförsäkring inrapporterad till BraByggare
  • Ett snittomdöme på BraByggare-projekt över betyget 3.

Klarar en BraByggare-medlem kraven så visas “Godkänd av Villaägarna” på entreprenörens profilsida och på egen hemsida via länk. Har företaget även uppnått våra krav under 12 månader finns möjlighet att få ha “Godkänd av Villaägarna”-dekaler på entreprenörens bilar.

 

Kundomdömen – kundernas kvalitetssäkring

Alla våra hantverkare får en egen profilsida i vårt system där du själv kan kontrollera byggföretagen. Här kan du även läsa om kundomdömen som företaget har fått från tidigare kunder (skala 1-5 stjärnor). Är andra kunder nöjda ökar chansen att du också blir nöjd.

Läs mer om kundomdömen

 

 

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...