renovera fönster

Byta fönster

Om du bor i ett äldre hus med gamla fönster är det troligtvis 2-glasfönster med låg isoleringsförmåga. Energimyndigheten uppskattar att upp till en tredjedel av värmen i ett hus försvinner ut genom otäta fönster. Genom att renovera eller byta ut fönstren kan man spara en stor mängd värme i huset. Om fönstren släpper in för mycket ljud, luft och kyla är det ett tydligt tecken på att de behöver bytas ut.

 

Byta eller renovera fönster?

I många fall är det enklare att renovera sina fönster än att byta dem helt. Nedan renoveringsförslag kan exempelvis göras om dina fönster har ett speciellt kulturvärde för ditt hus, något som du alltid bör ha i åtanke när du planerar att byta eller renovera dina fönster. Om så är fallet och renovering är på sin plats kan nedan göras:

  • Sätta in nya tätningslister
  • Byta karm- och bågbyten
  • Sätta in fönstertillägg till energiglas

Om du istället har planerat att byta fönster behöver du vara medveten om att det kan kosta en hel del. Anledningen bakom detta är att i en majoritet av fallen är det att föredra att alla fönster är enhetliga. Det gör att alla fönster på ditt hus kan behöva bytas. Men med nya energifönster får du bra isoleringsförmåga vilket i sig självt är en bra investeringen för bostaden. Ett byte till energifönster ger bland annat:

  • Bättre energiflöde i huset och mindre miljöpåverkan
  • Billigare energikostnader
  • Högre värde på huset vid eventuell försäljning

Få hjälp med din fönsterrenovering

Kontakta oss via formuläret nedan för att hitta hantverkare som kan hjälpa dig med ditt fönsterprojekt.