TryggtJobb med digitalt avtal

Det är viktigt att du känner dig trygg när du anlitar hantverkare. Därför har vi tillsammans med Villaägarnas Riksförbund tagit fram TryggtJobb. Med TryggtJobb får du tillgång till seriösa hantverkare, digitalt avtal och Villaägarnas expertrådgivning.

 

Så här fungerar det

Beskriv vad du behöver hjälp med genom att fylla i förfrågansformuläret
Din förfrågan matchas mot hantverkare som är Godkända av Villaägarna. Samla in offerter, jämför, läs omdömen och välj det företag som du vill ska göra ditt projekt.

TryggtJobb är i dagsläget möjligt för projekt inom kategorierna kök, badrum, tak, nybyggnation, samt om- och tillbyggnad.

 

Signera digitalt avtal

När du valt hantverkare och ni har kommit överens skickar hantverkaren dig ett digitalt avtal via BraByggare.se som ni båda signerar med BankID.  Det digitala avtalet i TryggtJobb är framtaget av Villaägarnas Riksförbund, Byggföretagen och Konsumentverket.

 

Digitalt avtal – steg för steg

1. Logga in på Mina sidor med samma mailadress du angav i din förfrågan. Behöver du ett nytt lösenord klickar du på “Har du glömt ditt lösenord”.

2. Gå till din förfrågan och klicka på knappen “Be om avtalsförslag”. Välj i listan vilken hantverkare du vill teckna avtal med.

3. Hantverkaren fyller i avtalsmallen direkt på BraByggare.se och du får ett mail när det är färdigt. Läs igenom avtalet och kontrollera att uppgifterna stämmer överens med vad ni enats om. Du signerar sedan enkelt med BankID.

 

Skriv alltid avtal

Även om du inte har möjlighet att skriva ett digitalt avtal är det viktigt att alltid upprätta ett avtal. Ett bra avtal är grunden för ett lyckat projekt. De avtalsmallar som används digitalt till TryggtJobb kan du även ladda ned och skriva ut här.