Råd och tips! Fönster

Byta fönster – en stor investering för huset

Bra fönster ska hålla i många år så ett fönsterbyte innebär ofta en relativt hög renoveringskostnad, särskilt om alla fönster ska bytas ut. Det är heller inte något som behöver göras ofta på ett hus, så därför är det viktigt att du tar god tid på dig innan du bestämmer dig för vilken typ av fönster du vill ha och vilken leverantör som ska utföra arbetet.

Utseendet är viktigt

Hur de nya fönstren ska se ut är väldigt betydande. Dels bör de stilmässigt passa till huset, men de ska också tilltala dig både nu men också om 10 år. Ett inte helt enkelt beslut både smak och design förändras snabbt och ofta över tid. Men ett bra tips är att promenera runt i olika villaområden och titta på vad andra har för stil på sina fönster.

Vad kostar det då?

Beroende på vilken typ av fönster och leverantör du väljer kan priset variera rejält. För en enklare variant kan du få pris på ett par tusenlappar inklusive montering per fönster. Men det kan också kosta det tiodubbla om du väljer en exklusivare variant. Eftersom kostnaden oftast är den tråkigaste delen i ett byggprojekt så är det viktigt att du pratar med flera fönsterinstallatörer och be om flera offerter så du kan jämföra priser. Ställ frågor och gå hem och fundera innan du bestämmer dig.

Vill du inte byta ut dina fönster kan ett mindre kostsamt alternativ kanske vara att renovera och måla om de befintliga. Vill du inte själv utföra arbetet på egen hand så rekommenderar vi dig att även här ta in pris från flera leverantörer.

Råd och tips när du ska anlita hantverkare

På brabyggare.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig. Läs mer om hur vi använder cookies här...