badrum

Vad kostar en badrumsrenovering

Ett nytt och fräscht badrum är en av de saker som står högt upp på våra önskelistor när det kommer till att renovera eller bygga om hemma. En av de vanligaste frågorna vi får är hur mycket en badrumsrenovering kostar. Kostnaden för en badrumsrenovering varierar såklart väldigt mycket.

Vad påverkar priset?

Priset beror på flera saker, så som storleken, materialval och om du ändrar på befintlig rördragning. Något som också spelar in är om du renoverar ett gammalt badrum eller bygger ett helt nytt. Men det som främst styr pris är hur lång tid det tar att genomföra just din badrumsrenovering, i alla fall om du väljer att ta in hantverkare.

Badrumsrenovering

Hur mycket får badrummet kosta? Lägg upp en budget för din badrumsrenovering

Det kostar att renovera badrum och dessutom blir det ofta dyrare än vad som var tänkt från början. Så innan du börjar med din renovering är det bra att sätta en budget. Hur mycket får badrummet kosta? Sedan rättar du din planering efter din satta budget.

 

Planering är A och O när du vill renovera badrummet

Börja med att använda papper och penna när du ska planera ditt badrum. Mät upp badrummet och gör en skiss över var dörrar och fönster finns. Rita även in var badrummets rörinstallationer finns så som handfat, toalett och dusch. När du har gjort en grovskiss kan du använda dig av ett digitalt planeringsverktyg för att visualisera badrummet. Tänk också på vad som är viktigaste för dig: vill du få plats med ett badkar eller prioriterar du mycket förvaring?

 

Välj rätt hantverkare för din badrumsrenovering

Misstag och byggfel kan bli dyra när man bygger och renoverar så det är viktigt att följa de regler som gäller. Alla elarbeten i våtrum måste till exempel alltid utföras av en behörig elektriker och det finns många tillfällen då det faktiskt lönar sig att anlita en auktoriserad fackman. Så för att undvika oväntade kallduschar är det tryggast att välja en certifierad hantverkare som då står för att arbetet blir korrekt utfört.

 

 

Glöm inte rotavdraget

Begär alltid in flera kostnadsförslag och offerter då arbetskostnaden för en badrumsrenovering kan skilja sig markant, beroende på typ av arbete som ska utföras, var i landet du befinner dig och den enskilde entreprenörens prissättning. Så ta alltid in flera prisförslag och offerter för att hitta den bästa lösningen och priset för dig. Här kan du enkelt samla in offerter kostnadsfritt. Och glöm inte rotavdraget. En väldigt bra anledning till att faktiskt anlita ett byggproffs.